Artikaill-prisen

«ÅRETS ARTIKAILL»

Dette er en pris som har blitt personer som har gjort noe artig, vært artig eller opplevd noe artig til del. Prisen er Diplom, Kunstverk, Blomster, heder og ære. Utdelingen foregår i pausen på premieren av sommerrevyen på Snefugl Gård i Buvika.

Prisvinnerne:

Årets Artikaill 2012

John P Husby blir utropt av Artikaillan på premieren den 17.08.12, til ellevill jubel av en nesten fullsatt revysal.

I begrunnelsen står det:

Vinneren har en vilje av stål.  Det som er bestemt skal gjennomføres.  Artikaillan og alle som har fulgt prisvinneren på hans siste bravader, Pilegrimsvandringen fra Oslo til Nidaros, var vel aldri i tvil om at han ville gjennomføre spaserturen på 64,3 mil, som var målsettingen.  Skader eller ikke, gjennomføres skulle den.  Og han gjorde det på sin tiltenkte tid, under en mnd.

Jon har bidradd til å profilere Pilegrimsleden og Skaun på en utmerket måte.  Men den viktigste grunnen til at Jon får prisen er at han tok vare på Iver.  Jons omsorg og medmenneskelighet har hverken artikaillan eller Iver opplevd i villmarka før.

Det er viktig å presisere at han har gjordt dette som privatperson og ikke som ordfører, slik at VG og skattemyndighetene får tak i riktig ende.  Vi ønsker at Jon skal få beholde prisen.

Vi er stolte over å kunne utrope Årets Artikaill 2012.

Jon P Husby

 2009

 Årets Artikaill 2009 – Reidar Klungervik!

I 2009 gikk prisen Årets Artikaill til Reidar Klungervik fra Vennastranda Revylag, og prisen ble utdelt av Johan Olav Wiggen fra vår samarbeidspartner Sør-Trøndelag AS. Vi gratulerer årets høyst verdige vinner!

Juryens begrunnelse:

Årets Artikaill er artig – bidrar sterkt til å gjøre andre artig og å gjøre det artig for andre – mange andre.

En raus person med den fantastiske egenskapen i teatersammenheng; å kunne glede seg like mye over at også andre enn han selv gjør det artig for andre.

I seg sjøl prisverdig!

Energisk, inspirerende og utålmodig.

En hardt arbeidende ildsjel og primus motor for et lite, men til de grader aktivt og oppegående revylag.

Årets Artigkaill har drevet fram et sammensveiset og kraftfullt revylag på et sted med 200 innbyggere og har hvert år siden 1999 spilt revy for fulle hus.

Personen er selv en fremragende skuespiller med et stort register og knallbra trøkk.

En suveren tekstforfatter som mestrer å inkludere hele ensemblet i prosessen og dermed også bidrar til at alle skuespillerne får et eierskap til tekstene.

Og, som om ikke dette var nok, ”pønsker” han i tillegg ut og kreerer de mest fantastiske kostymer og rekvisitter.

Årets Artikaill har jobbet intenst for å unngå at revylaget i framtida skal bestå bare av kailla med prostata og kjerringer med klinka hofter og lealause kneskåler.

Han har fokusert på rekruttering og bidratt sterkt til å få ungdommer med på scenen.

Han følger opp og støtter ungdommene i laget på en suveren måte og inkluderer alle.

Revylaget har dessuten tatt heim to priser;

Beste tekst, Humorfestivalen i Hemne 2006 og

Norsk Revyfaglig Senters Talentpris 2009

Årets Artikaill er en generøs person som ikke bare trives i rampelyset sjøl, men som også har evnen til å glede seg over andres suksess.

I større grad enn å gjøre seg sjøl synlig, jobber Årets Artigkaill hardt med å gjøre andre synlige.

Årets Artikaill er Reidar Klungervik, Vennastranda Revylag.

Merk! Her kan du se bildene og lese historien om hvordan utdelelsen gikk til, da denne var av det noe spesielle slaget. Klikk her!

2008

Årets Artikaill har i alle år vært en artikaill og en original, ikke bare i Skauns nærmiljø, men også langt utenom Skauns grenser. Han har bidratt til mye «arti» gjennom sin måte å omgås mennesker og ikke minst dyr på.
Det toppet seg i sommer da han gikk hen og giftet seg… (Ikke så arti i seg sjøl), men at han sammen med sin tilkommende «donerte» hele bryllupsgaven, pålydende kr 40.250,- (tilsvarende 693 halvlitere) til Skaun Kirke.
Dette synes juryen er en så stor artigheit at den nærmer seg dimensjoner av galskap.
Juryen legger seg flate i respekt over vinnerens raushet og gavmildhet.

DETTE LIKER VI.

Som vi vet har Skaun Kirke slitt med å betale polregningene sine, (altervin etc.) men det sies intet om det gitte beløp er øremerket.

I og med at vinneren har trådt inn i den hellige ektestand, vil det være naturlig at ekteparet i sin helhet kåres til Årets Artikaill.

EN ENSTEMMIG JURY UTROPER ÅRETS ARTIKAILL

HJØRDIS OG JOAR HERNES

2007

Artikaillprisen dette året gikk til ”Kristin-komiteen” ved Merete Bye Mo. Komiteen tok seg den frihet å fjerne ”Erlend” fra logoen til kulturfestivalen ”Kristin på Husaby” på tross av at sagnet sier: ”Foruten Erlend – ingen Kristin”.

2006

Som en anerkjennelse og takk, gikk Årets Artikaillpris til Marit Lian. Hun er initiativtaker til Humorfestivalen i Hemne og har på den måten bidratt til latter, humor og galskap. Juryen går ned på kne og takker og hepper!

2005

Da Karl Åge Wikstrøm høytidelig ble kalt inn på scenen for å overrekke Årets Artikaillpris i 2005 var det en beveget og overrasket Sæterbaron som overrakte prisen til seg selv. I juryens begrunnelse heter det at Wikstrøm og Lisbetsæter har lagt forholdene til rette for at vi skal ha det artig og at mange får komme og ha det artig.

Karl Åge Wikstrøm med det synlige beviset på at han er Årets Artikaill i 2005

adaptation to the diagnosis, a process that intersects inevi – gestation and in pregnancies at risk; success story the sense of guilt. Have erectile dysfunction, not a means.

. Han er også en av de som har betydd aller mest for utviklinga av Skaun Artikailleri og Sommerrevyene i Skaun. Takk for samarbeidet!

2004

Laksehuset ved Ingolf Lund og Jostein Willmann som i en årrekke hadde hatt det artig med vegvesnet, og leken et skilt opp og et skilt ned. Topp underholdning i sommerhalvåret for de som kjører E39 i området Viggja.

2003

Aashild Grønning, ”Sjøla” som gjentatte ganger lot sitt alter ego foreslå statue av ”Go’foten” hass Nils Arne, og til slutt ble statue reist på Fannrem.

2002

Jonny Bäckstrøm, fotballdommer som blåste av kampen når spillerne ble for sure, da var det ikke artig mer, -sa han. Det var artig ! –sa vi.

2001

Steinar Svorkland, artig kaill og ha med å gjør, alltid bli og positiv!

Peder Mauseth – Allsidig billedkunstner i Børsa var fast leverandør av Kunstverk som er premien til «Årets Artikaill»

STATUTTER

§1
Årets Artikaill er en høythengende pris som deles ut til en person i omegnen som har, frivillig eller ufrivillig, vært artig, gjort noe artig, opplevd noe artig eller bidratt til å gjøre noe eller noen artig.

§2
Prisvinneren utropes av en enstemmig jury under premieren på sommerrevyen  . Kunngjøringen foregår knestående til trekkspillfanfare.

§3
Kriteriene for prisen er mange, men det er av avgjørende betydning at et samlet Skaun Artikailleri finner prisvinneren og dens gjøren artig.

§4
Prisen består av et diplom, 2 billetter til premieren, samt et kunstverk.

§5
Kan prisvinneren ikke motta prisen på bestemt dato, blir prisen tildelt den til enhver tid sittende opposisjonsleder i Skaun Kommunestyre, for denne er alltids artig nok.

§6
Ovenstående statutter er flerstemmig vedtatt av Skaun Artikailleri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *